aktuella trumkurser

Sommarkurs i trumspel

(*från flera olika afrikanska traditioner tex Ewe från Ghana, och djemberytmer från Guinea),

yoga och meditation


26-30 juni i södra Småland

Använd fyra dagar i sommar till att både förkovra dig i rytmernas värld och att hitta inre stillhet. Spelteknik, repertoarkännedom, rytmförståelse, koordination, samspel och solospel i orkester med tillhörande rytminstrument, samt sång och dans med en av Sveriges mest erfarna trumpedagoger. Ca en tredjedel av tiden har vi yoga och meditation.

Den yttre utlevelsen balanseras perfekt av inre inlevelse.

Trumlärare är Kristina Aspeqvist som har studerat och spelat afrikanskt trumspel sedan barnsben, och undervisat drygt 25 år. Hon har bott och studerat många år i Västafrika och är den första i Sverige som haft etniskt slagverk som huvudinstrument på musikerutbildningen på Kungliga Musikhögskolan. Kristina, som även gått kompositionsutbildningen på samma skola, driver egna musikgrupper samt Trumaffären i Bagarmossen.

Yogalärare är Isabel Ramirez utbildad yogalärare som annars arbetar bl a på Ayurveda-Akademin

Tider: Samling söndag 26 juni kl 17. Det går bra att anlända från 16.00. Ca kl 14.00 på torsdagen 30 juni är kursen klar.
Föreslaget tåg att anlända/åka med -återkommer med information!

Lektioner: Fyra intensiva dagar med lektioner från morgon till kväll. Det går bra att vara både nybörjare och avancerad, det erbjuds lektioner på flera nivåer. På morgnarna före frukost och även insprängt under dagarna är det yoga och meditation.

Kostnad: 3300 kr inkl moms och inkl anmälningsavgiften. Om du betalar anmälningsavgiften före 15 maj får du 300 kr i rabatt. Studerande, arbetslös, pensionär har 300 kr i rabatt. Men bara en rabatt per person! Tillkommer logi och mat, om man väljer rekommenderad kursgård är kostnaden för detta ca 1000 kr. Mer information kommer vid anmälan.
Anmälan: Betala in anmälningsavgiften 1000 kr på Bendoulas bg 5348-6205 snarast.

Om du betalar före 15 maj får du 300 kr i rabatt! Kom ihåg att skriva vem pengarna är ifrån! OCH skicka ett mail till: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den med namn, adress, telefonnummer och om du har några särskilda behov eller är allergisk.

Hela betalningen ska vara inne senast dagen för kursstart. (Resterande summa kommer på en faktura per mail eller post.) Om kursen inte blir av pga för få anmälda återfås förstås alla pengar inklusive anmälningsavgiften. Om deltagare avbokar återfås ej anmälningsavgiften. Efter 10 juni återfås resterande kursavgift endast mot uppvisande av läkarintyg.

Platsen: En fint renoverad gammal 1800-talsgård i byn Kvisingsbo. Söder om Växjö, norr om Karlskrona. Närmsta järnvägsstation är Emmaboda, närmsta buss Rävemåla. Byn ligger vackert på kullar vid en sjö och är omgiven av beteshagar, ängar och skog. Det finns eldstäder i nästan alla rum och mycket ved. Tyvärr är gården inte handikappanpassad.

 

Dropin i Trumaffären i Bagarmossen

Vårterminen slutar 31 maj.
Höstterminen börjar igen i september -exakt datum får vi återkomma med!
Tisdagskvällar kl 18.30-20.00.

Lärare/ledare är Kristina Aspeqvist.
Både avancerade och nybörjare är välkomna, vi skapar ny anpassad ensemblemusik varje gång. Grunden är olika västafrikanska trumtraditioner med träning i teknik, komprytmer, solospel, improvisation.
Ingen föranmälan. Bara kom! Trummor finns.
150 kr / gång eller klippkort på 10 ggr / 1000 kr. 100 kr för dig under 18 år. (Klippkort 800 kr)
Klippkort gäller 2 terminer.
Undre åldersgräns ca 10 år. Obs! Kommer du med barn måste du själv som vuxen vara med.

Lokal: Trumaffären i Bagarmossen.
Adress: Bagarmossen i södra Sthlm, Emågatan 52, bakom ICA.

Om det blir inställda pass meddelas det här på www.rythmworks.se under Aktuella trumkurser.

 


Terminskurs i afrikanskt* trumspel i Medborgarhuset

(* inspirerat av flera olika afrikanska traditioner)

Tid: 7 ggr, söndagar 15.00-17.15 -höstterminen startar 18 september.

Nybörjare OCH avancerade är välkomna.
Plats: Sensus, Medborgarhuset 5 tr högra trappan, Stockholm
För mer info och anmälan kontakta: Inger Hugardt, Telefon 0704624883, E-post Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
http://www.sensus.se/kurser/afrikanska-trummor---alla-nivaer-138553/

Välkomna!