aktuella trumkurser


Dropin i Trumaffären i Bagarmossen

Tisdagskvällar kl 18.30-20.00.

Dropinkurserna tar paus höstterminen 2017 och vårterminen 2018.
Köpta klippkort går att använda när dropinet återupptas, eller som rabatt på nedanstående helgkurser, ett klipp=100 kr.

 

Sommar-retreat 2018 med trumkurs, yoga & meditation

Sommarkurs i trumspel från flera olika afrikanska traditioner tex Ewe från Ghana, och djemberytmer från Guinea, yoga och meditation

26 juni- 1 juli i södra Småland

Använd sex dagar i sommar till att både förkovra dig i rytmernas värld och att hitta inre stillhet. Spelteknik, repertoarkännedom, rytmförståelse, koordination, samspel och solospel i orkester med tillhörande rytminstrument, samt sång och dans med en av Sveriges mest erfarna trumpedagoger. Ca en tredjedel av tiden har vi yoga och meditation.

Den yttre utlevelsen balanseras perfekt av inre inlevelse.

Trumlärare är Kristina Aspeqvist som har studerat och spelat afrikanskt trumspel sedan barnsben, och undervisat drygt 25 år. Hon har bott och studerat många år i Västafrika och är den första i Sverige som haft etniskt slagverk som huvudinstrument på musikerutbildningen på Kungliga Musikhögskolan. Kristina, som även gått kompositionsutbildningen på samma skola, driver egna musikgrupper samt Trumaffären i Bagarmossen.

Yogalärare är Isabel Ramirez utbildad yogalärare som annars arbetar bl a på Skandinaviska Ayurveda-Akademin.

Tider: Samling tisdag 26 juni kl 17. Det går bra att anlända från 16.00. Ca kl 14.00 på söndagen 1 juli är kursen klar.
Föreslaget tåg att anlända/åka med -återkommer med information!

Lektioner: Intensiva dagar med lektioner från morgon till kväll. Det går bra att vara både nybörjare och avancerad, det erbjuds lektioner på flera nivåer. På morgnarna före frukost och även insprängt under dagarna är det yoga och meditation.

Kostnad: 3700 kr inkl moms och inkl anmälningsavgiften. Om du betalar anmälningsavgiften före 15 maj får du 300 kr i rabatt. Studerande, arbetslös, pensionär har 300 kr i rabatt. Men bara en rabatt per person! Tillkommer logi och mat, om man väljer rekommenderad kursgård är kostnaden för detta ca 1500 kr. Mer information kommer vid anmälan.
Anmälan: Betala in anmälningsavgiften 1000 kr på Bendoulas bg 5348-6205 snarast.

Kom ihåg att skriva vem pengarna är ifrån! OCH skicka ett mail till: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den med namn, adress, telefonnummer och om du har några särskilda behov eller är allergisk.

Hela betalningen ska vara inne senast dagen för kursstart. (Resterande summa kommer på en faktura per mail eller post.) Om kursen inte blir av pga för få anmälda återfås förstås alla pengar inklusive anmälningsavgiften. Om deltagare avbokar återfås ej anmälningsavgiften. Efter 10 juni återfås resterande kursavgift endast mot uppvisande av läkarintyg.

Platsen: En fint renoverad gammal 1800-talsgård i byn Kvisingsbo. Söder om Växjö, norr om Karlskrona. Närmsta järnvägsstation är Emmaboda, närmsta buss Rävemåla. Byn ligger vackert på kullar vid en sjö och är omgiven av beteshagar, ängar och skog. Det finns eldstäder i nästan alla rum och mycket ved. Tyvärr är gården inte handikappanpassad.

Se mer på denna länk:
https://www.facebook.com/events/220486001859249/