aktuella trumkurser


Dropin i Trumaffären i Bagarmossen

Tisdagskvällar kl 18.30-20.00.
Med start tisdag 7 februari kl 18.30-20 i Trumaffären i Bagarmossen. Emågatan 52.

Dessa datum gäller (med reservation för ändringar):
7, 14, 21, 28 februari
7, 14, 28 mars
2, 9, 16, 23, 30 maj

Lärare/ledare är Kristina Aspeqvist.
Både avancerade och nybörjare är välkomna, vi skapar ny anpassad ensemblemusik varje gång. Grunden är olika västafrikanska trumtraditioner med träning i teknik, komprytmer, solospel, improvisation.
Ingen föranmälan. Bara kom! Trummor finns.
150 kr / gång eller klippkort på 10 ggr / 1000 kr. 100 kr för dig under 18 år. (Klippkort 800 kr)
Klippkort gäller 2 terminer.
Undre åldersgräns ca 10 år. Obs! Kommer du med barn måste du själv som vuxen vara med.

Lokal: Trumaffären i Bagarmossen.
Adress: Bagarmossen i södra Sthlm, Emågatan 52, bakom ICA.

Om det blir inställda pass meddelas det här på www.rythmworks.se under Aktuella trumkurser.

 

 

Sommarkurs i afrikanskt* trumspel, yoga och meditation

Sommarkurs i trumspel (*från flera olika afrikanska traditioner tex Ewe från Ghana, och djemberytmer från Guinea), yoga och meditation

27 juni- 2 juli i södra Småland

Använd sex dagar i sommar till att både förkovra dig i rytmernas värld och att hitta inre stillhet. Spelteknik, repertoarkännedom, rytmförståelse, koordination, samspel och solospel i orkester med tillhörande rytminstrument, samt sång och dans med en av Sveriges mest erfarna trumpedagoger. Ca en tredjedel av tiden har vi yoga och meditation.

Den yttre utlevelsen balanseras perfekt av inre inlevelse.

Trumlärare är Kristina Aspeqvist som har studerat och spelat afrikanskt trumspel sedan barnsben, och undervisat drygt 25 år. Hon har bott och studerat många år i Västafrika och är den första i Sverige som haft etniskt slagverk som huvudinstrument på musikerutbildningen på Kungliga Musikhögskolan. Kristina, som även gått kompositionsutbildningen på samma skola, driver egna musikgrupper samt Trumaffären i Bagarmossen.

Yogalärare är Isabel Ramirez utbildad yogalärare som annars arbetar bl a på Skandinaviska Ayurveda-Akademin.

Tider: Samling tisdag 27 juni kl 17. Det går bra att anlända från 16.00. Ca kl 14.00 på söndagen 2 juli är kursen klar.
Föreslaget tåg att anlända/åka med -återkommer med information!

Lektioner: Intensiva dagar med lektioner från morgon till kväll. Det går bra att vara både nybörjare och avancerad, det erbjuds lektioner på flera nivåer. På morgnarna före frukost och även insprängt under dagarna är det yoga och meditation.

Kostnad: 3700 kr inkl moms och inkl anmälningsavgiften. Om du betalar anmälningsavgiften före 15 maj får du 300 kr i rabatt. Studerande, arbetslös, pensionär har 300 kr i rabatt. Men bara en rabatt per person! Tillkommer logi och mat, om man väljer rekommenderad kursgård är kostnaden för detta ca 1500 kr. Mer information kommer vid anmälan.
Anmälan: Betala in anmälningsavgiften 1000 kr på Bendoulas bg 5348-6205 snarast.

Om du betalar före 15 maj får du 300 kr i rabatt! Kom ihåg att skriva vem pengarna är ifrån! OCH skicka ett mail till: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den med namn, adress, telefonnummer och om du har några särskilda behov eller är allergisk.

Hela betalningen ska vara inne senast dagen för kursstart. (Resterande summa kommer på en faktura per mail eller post.) Om kursen inte blir av pga för få anmälda återfås förstås alla pengar inklusive anmälningsavgiften. Om deltagare avbokar återfås ej anmälningsavgiften. Efter 10 juni återfås resterande kursavgift endast mot uppvisande av läkarintyg.

Platsen: En fint renoverad gammal 1800-talsgård i byn Kvisingsbo. Söder om Växjö, norr om Karlskrona. Närmsta järnvägsstation är Emmaboda, närmsta buss Rävemåla. Byn ligger vackert på kullar vid en sjö och är omgiven av beteshagar, ängar och skog. Det finns eldstäder i nästan alla rum och mycket ved. Tyvärr är gården inte handikappanpassad.

 


Terminskurs i afrikanskt* trumspel i Medborgarhuset

(* inspirerat av flera olika afrikanska traditioner)

Denna kurs i Sensus regi tar paus vårterminen 2017.
Medborgarhuset ska renoveras.

Vi återkommer här med andra kurser.

Välkomna då!